Vuggestuen

Vi er en vuggestue med 44 børn fordelt på 4 stuer med 11 børn på hver. Vi bestræber os på at have 2 pædagoger og 1 medhjælper på hver stue.

Stuerne hedder: Brumbasserne, Sommerfuglene, Uglerne og Pindsvinene. De tre først nævnte stuer er de stuer det lille barn starter på når det bliver indskrevet. Når barnet bliver mellem 2 og 2½ år skifter det til Pindsvinestuen som er vores storegruppe. Vi har samlet de lidt større børn i en gruppe for, at kunne tilbyde dem alderssvarende aktiviteter, og for at have et tættere samarbejde med vores udflytterbørnehave og derved kunne give barnet en nemmere overgang fra vuggestue til børnehave.

De børn der går i vores vuggestue har ret til at komme i vores udflytterbørnehave. Hvis I ønsker en anden børnehave skal der gives besked på pladsanvisningen.

I vuggestuen har vi en fast voksen der “kører barnet ind”, således at barnet ikke fra starten skal forholde sig til for mange voksne. Vi har “åbne døre” i huset, så børnene kan være hvor i huset de vil, men tilhører naturligvis en fast gruppe med kendte børn og voksne. Vi har en dejlig lang fælles gang, som benyttes som fælles legerum, og indeholder et lille rum med klatrevæg, gynge og andre lege/kravle/hoppe redskaber. Vi har i særlig grad fokus på leg og bevægelse og har indrettet vores vuggestue, så barnet har udfordringer i forhold til at få brugt og udviklet deres motorik og bevægelse generelt.

Vi værdsætter den frie leg, da vi ved det er vigtigt for et barns udvikling. Det er der rigeligt plads til det meste af dagen. I formiddagstimerne har vi ofte små projekter med børn i mindre grupper. Det kan være særlig fokus på leg og bevægelse, sprogarbejde, sansemotoriske oplevelser, tegne, male, synge, højtlæsning m.m. Se også vores årshjul.

Vi har udarbejdet de lovpligtige pædagogiske læreplaner som alle i huset såvel vuggestue som udflytterbørnehave følger.

Hver dag får børnene mad, der er lavet af vores køkkendame. Kosten er varieret og hovedsagelig økologisk. Forældrebestyrelsen vælger hvert andet år om vi skal ha’ mad i huset de kommende to år fra eget køkken eller udefra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>