Udflytterbørnehaven

I Riiset har vi 48 udflytterbørn. Vi har opsamlingssted på Bellahøjvej 46 i Brønshøj. Udflytterbørnehaven ligger i den nordsjællandske by Fredensborg, tæt på Fredensborg slot. I udflytterbørnehaven i Fredensborg er der 48 børn fordelt i huset. Børnene er fra ca. 3 – 6 år.

Huset i Fredensborg ligger i naturskønne omgivelser med egen lille skov. Huset er en gammel familieskole. Vi deler det store hus og den store grund med en anden børnehave, der hedder Slottet og kommer kørende fra Amager. Vi holder til på 1. salen.

Her er mange udendørs udfordringer, idet grunden er opdelt med legeplads, meget stort natur område med træer til at klatre i og buske til at gemme sig i. Derudover er der et dejligt værksted på grunden samt en stor bålplads. Se kort over Fredensborg her.

I kælderen er køkkenet, hvor den daglige formiddags-, frokost- og eftermiddags mad laves, og lige som i vuggestuen er det forældrebestyrelsen der hvert andet år beslutter om vi skal have mad i huset de kommende to år fra eget køkken eller udefra. Kosten er varieret og hovedsagelig økologisk.

I udflytterbørnehaven er vi naturligvis ofte udendørs og benytter de dejlige faciliteter der er på grunden. Vi arbejder ofte med små eller større projekter såsom mad over bål, rejseprojekt, hvor børnene hører om andre landes kulturer og madvaner, cirkusforestilling, koncert, værkstedsarbejde m.m. Se også Årshjul.

Vi kører i rigtig gode busser frem og tilbage hver dag. Vi kører fra Bellahøj kl. 8.30 og er hjemme igen på Bellahøj kl. 16.00, om fredagen kl.15.30. Vi snakker og hygger samt hviler lidt i bussen.

I Brønshøj (i vuggestuen) bruger vi Uglestuen til opsamlingssted. Her spiser vi morgenmad indtil klokken 7.45 og er vejret ikke til at være ude i, er vi dér også om eftermiddagen, når vi er kommet hjem igen. Vuggestuens legeplads bruger vi selvfølgelig også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>