Pluspladser i Riiset

                                                                                       Oktober 2014

Som forældre til et opskrevet barn i Riiset vil I modtage et brev fra pladsanvisningen om, at vi er en inst. der har pluspladser.

Pluspladser er et tilbud til børn, som efter en faglig vurdering viser, at have sproglige og/eller trivselsmæssige udfordringer. Derudover står der i brevet, at ventetiden for jeres barn kan blive forlænget. For at dette ikke skal afskrække jer til at søge en plads hos os, har vi i samråd med vores bestyrelse valgt, at skrive lidt om det på vores hjemmeside.

Københavns kommune skulle finde 90 plus pladser og har opsat nogle kriterier for, at en inst. kan få tildelt disse pladser, og herunder nævnes nogle af dem:

  •  Der skal først og fremmest sikres en bred geografisk dækning i området
  •  Vi skal ha’ en børnesammensætning blandt den højeste 2/3 af socioøkonomisk bedst      stillede familier i vores område.
  •  Andelen af børn med minoritets baggrund dvs. ikke vestlig baggrund skal være lav
  •  En institution hvor ledelse og medarbejdere faglig set er motiverede for at løfte opgaven.

Det har vores lokalforvaltning vurderet vi kan leve op til, bland andet på baggrund af deres kendskab til os gennem det årlige tilsyn. De ved hvordan vi arbejder med pejlemærkerne og de pædagogiske læreplaner. De ved hvordan vi arbejder i forhold til dokumentation og refleksion, med et seriøst og fagligt højt niveau i forhold til sproglig udvikling, leg og bevægelse, inklusion m.m.

Som ledelse og personale støtter vi ordningen fuldt ud og mener, at vi skal ta’ vores andel i forhold til at tilbyde alle børn en god og tryg opvækst.

I forhold til ventetid til jeres barn, kan vi naturligvis ikke vide hvad det præcist vil betyde, men vi kan sige, at det drejer sig om 5 pladser ud af 44 vuggestuebørn. Vi forestiller os ikke, at de 5 pladser vil være fyldt ud kontinuerligt, men i perioder. Så problematikken er højst sandsynligt minimal hvad jeres behovsdato angår.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>